Zo verwijder je knoflookgeur van je handen | RTL Nieuws

2022-05-27 19:51:22 By : Mr. wei wang

Hoe lekker je knoflook ook vindt, niemand wil na het koken nog uren of zelfs dagen nagenieten van de geur die aan je handen blijft ‘plakken’. Handen wassen met zeep of afwasmiddel helpt helaas niet, maar de volgende middeltjes gelukkig wel!

De geur van koffie werkt neutraliserend, vandaar dat er in een parfumerie ook altijd wel een bakje gemalen koffie is te vinden. Wanneer je een sterke knoflookgeur aan je handen hebt kun je simpelweg wat gemalen koffie met warm water over je handen wrijven.

Ook zout is een wondermiddel wat betreft het verwijderen van knoflookgeur van de huid. Bovendien heeft vrijwel iedereen het in huis. Smeer je handen in met wat zout en was ze daarna met water.

De ster onder de neutraliserende middelen is toch wel bakingsoda. Een middeltje dat je niet alleen voor je bakcreaties kunt inzetten, maar ook voor het absorberen van vocht én vieze geurtjes. Wanneer je het middeltje wil inzetten om de knoflookgeur van je handen te verwijderen kun je een eetlepel bakingsoda mengen met wat citroensap en dit over handen verwijderen. Vervolgens even afspoelen onder de kraan en je handen ruiken weer fris!

Tip: Baking soda is ook ideaal om vieze geurtjes in je koelkast op te lossen!

Geen baking soda in huis, maar wel citroensap? Dan kom je ook al een heel eind. Echter is het wel goed om te weten dat citroensap je huid laat uitdrogen, dus als je hier al snel last van hebt is deze tip misschien niet zo’n goed idee. Daarnaast is het aan te raden je handen daarna te verzorgen met een voedende handcrème.

Tot slot niet een ingrediënt uit het keukenkastje, maar wel eentje die je ongetwijfeld in huis hebt. Roestvrijstaal werkt namelijk perfect om de geur van je handen weer te neutraliseren, omdat RVS ervoor zorgt dat de geurmoleculen worden vernietigd. Hier bestaan speciale ‘RVS zeepjes’ voor, maar je kunt je handen ook gewoon even over de roestvrijstalen gootsteen wrijven.

Headerfoto: Fernañdo Prado - Unsplash

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.